fbpx

041-516-760
sola@art-tecaji.com
NOVI TERMINI
VPIS V TEČAJ
DARILNI BON

pogoji uporabe

Splošni pogoji uporabe

Z ogledom tega spletnega mesta potrjujete, da se strinjate s pogoji uporabe in jih v celoti sprejemate. Splošni pogoji šole art:tečaji so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v času vpisa v tečaj. Uporabnik je tako ob vpisu vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Splošni pogoji poslovanja so na vpogled tudi na strani Pogoji uporabe.

Informacije

Lastnik spletnega mesta bo s potrebno skrbnostjo poskušal zagotavljati natančnost in ažurnost podatkov, hkrati pa si pridržuje pravico, da spreminja vsebino spletnega mesta in/ali ga kadar koli preneha dopolnjevati brez vsakršnega predhodnega obvestila, in ne prevzema nobenih odgovornosti za obnovo spletnega mesta.

Zaščitne znamke

Znamka art:tečaji je zaščitena na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo – Urad republike Slovenije za intelektualno lastnino in vključuje tudi vse logotipe in znake. Uporaba znaka, blagovne znamke in imena art:tečaji je dovoljena le s predhodnim dovoljenjem lastnika spletnega mesta.

Vpis v tečaj za fizične osebe

Kupo-prodajna pogodba med šolo art:tečaji in kupcem je sklenjena, ko kupec izpolni prijavo za vpis v tečaj. Kupcu izdamo račun (akt sklenitve pogodbe). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za šolo art:tečaji kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, ki so navedeni ob oddaji naročila. Poznejše spreminjanje podatkov ni mogoče.

Kupo-prodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku šole art:tečaji. Uporabnik dostopa do nje po elektronski pošti.

Vpis v tečaj za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične, le da izberete možnost račun za podjetje in potrdite strinjanje s pogoji poslovanja. Uporabnik dostopa do pogodbe po elektronski pošti.

Način plačila

Plačilo je mogoče samo z nakazilom na TRR šole art:tečaji. Plačilo z gotovino ni mogoče. Račun prejmete v pdf-formatu na e-naslov in v papirnati obliki na navaden naslov.

Postopek vpisa v tečaj

Po oddaji obrazca za vpis v tečaj kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo potrjeno, nato mu izdamo račun (akt sklenitve pogodbe). Če se odloči za preklic naročila, nas mora o tem nemudoma obvestiti po e-pošti sola@art-tecaji.com

Pritožbe in spori

Šola art:tečaji spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Trudili se bomo izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. Pritožba se pošlje po običajni pošti na naš naslov. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Stvarna napaka

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne in pravne napake svoje izpolnitve.
Napaka je stvarna:
1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnih koli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec, zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Za odgovornost za stvarne in pravne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če ta zakon ne določa drugače.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v dveh mesecih od dneva, ko je bila napaka odkrita.
Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči pisno in izdelek pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo po tem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Če je predmet pogodbe med prodajalcem in potrošnikom rabljena stvar, prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo po tem, ko mine leto dni, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v šestih mesecih od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:
– odpravi napako na blagu ali
– vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
– blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
– vrne plačani znesek.

V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena.
Pravice potrošnika iz prvega odstavka prenehajo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.
Z nobenim pogodbenim določilom ni mogoče omejiti ali izključiti prodajalčeve odgovornosti za stvarne napake, kot je določena s tem zakonom. Pogodbeno določilo, ki nasprotuje prejšnjemu odstavku, je nično.

Potrošnik ima pravico, če je bila storitev opravljena nepravilno, od izvajalca storitve zahtevati, da:
– odpravi pomanjkljivosti pri opravljeni storitvi ali
– vrne del plačanega zneska v sorazmerju s pomanjkljivostjo pri opravljeni storitvi ali
– ponovno opravi storitev ali
– vrne plačani znesek.

Roki, ki so določeni za odgovornost prodajalca za stvarne napake, se smiselno uporabljajo tudi za izvajalca storitve, če s posebnim zakonom ni določen daljši rok.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe – velja za e:šolo

Potrošnik (velja izključno za fizične osebe in elektronsko šolo) ima pravico, da v 14 dneh od začetka tečaja e-šole sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Zaračunane mu bodo korekture, naloge in skripta, ki jih je prejel po elektronski pošti. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na naš e-naslov.

Pritožbe in spori

Spoštujemo veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se trudimo izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov
Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Kot ponudnik storitev na območju RS imamo na spletni strani objavljeno povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo tu.

Omejitev odgovornosti

Vsa besedila, slike in druge vsebine, prikazane na spletnem mestu, je izbral in uredil lastnik spletnega mesta in so le informativni podatki. Lastnik kljub njihovi informativni naravi ne odgovarja za natančnost in točnost navedenih podatkov.

Lastnik ali katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastajanju tega spletnega mesta, ne odgovarja za nikakršno posredno, neposredno, posebno ali naključno škodo, ki bi nastala zaradi napačnega obiskovalčevega razumevanja vsebin spletnega mesta.
 Intelektualna lastnina na spletnem mestu, z znamkami in avtorskimi deli vred, je zaščitena. Nič na tej strani ne sme biti uporabljeno ali prikazano brez uradnega dovoljenja lastnika spletnega mesta.

Varovanje osebnih podatkov

Zavezujemo se k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.

Za nedoločen čas hranimo naslednje podatke tečajnika: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, naslov, državo prebivališča za komunikacijo med nami in stranko. Navedene osebne podatke uporabljamo izključno za potrebe tečaja. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Varovanje zasebnosti

Na spletnem mestu zbiramo kontaktne informacije in nekatere osebne podatke o tistih obiskovalcih, ki bi radi dobili informacije in za to stopijo v stik s podjetjem ali se naročijo na informacije o tečajih.

Izključno odgovornost za verodostojnost osebnih podatkov in kontaktnih informacij prevzamejo obiskovalci. Kontaktne informacije uporabljamo za vzpostavitev stika z obiskovalcem, kadar je to potrebno ali obiskovalec to sam želi. Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne uporabljamo v druge namene in jih ne razkrivamo tretjim osebam.

Vaš IP-naslov bi uporabili pri ugotavljanju težav s strežnikom in urejanju spletne strani. Naša spletna stran vsebuje tudi povezave s spletnimi mesti tretjih oseb. Podjetje ne prevzema odgovornosti za spoštovanje zasebnosti in vsebino teh spletnih mest.

Piškotki in zasebnost

Spletno mesto www.art-tecaji.com uporablja piškotke. Z njimi vas ne identificiramo osebno. Ko vstopite na naše spletišče, se informacije o vas (datum, čas, stran) shranijo na našem strežniku v obliki »piškotkov«. To so izključno statistični podatki, ki se uporabljajo le v anonimni obliki za potrebe statistike Googlove analitike obiskanosti spletnih strani. Piškotke tu uporabljamo za štetje obiskovalcev in shranjevanje vaših nastavitev, kot je na primer izbor jezika, v katerem si želite strani ogledovati.
 Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da spletno mesto www.art-tecaji.com nastavi piškotke na vaši napravi.

NAMEN UPORABE PIŠKOTKOV:
– analitika (štetje uporabnikov, razlikovanje med posameznimi obiskovalci, statistika, beleženje unikatnih obiskovalcev, beleženje obiskov),
– izvedbeni piškotki,
– funkcionalni piškotki (informacija o uporabniškem imenu, jeziku ali regiji, kjer je uporabnik),
– sejni piškotki,
– trajni piškotki,
– piškotki, vezani na vtičnike družbenih omrežij in storitev.

ZAKAJ NAŠA SPLETNA STRAN POTREBUJE PIŠKOTKE?

Piškotki našemu spletnemu strežniku omogočijo, da posameznemu uporabniku predstavi prilagojene spletne strani. Tako je doživetje ob obisku spletne strani prijetnejše, saj je prilagojeno potrebam posameznega uporabnika. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Spletna stran si »zapomni« posameznikove preference in izkušnje, s tem pa je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito.

NADZOR NAD PIŠKOTKI V BRSKALNIKU

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika na svoji napravi.
Kako izključiti piškotke v spletnem brskalniku in odgovori na nekatera pogosta vprašanja o piškotkih:

Uporabljamo piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjim brskanjem po tem spletnem mestu privolite v njihovo nadaljnjo uporabo. O piškotkih

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close